петак, 19. октобар 2012.

Razgolićene stjuardese za bolesnu decu

Bilo da brani svoj kontorverzni sistem taksi ili uvodi druga nepopularna pravila, irska niskotarifna kompanija Ryanair retko nije u vestima. Kompanija je sada privukla pažnju javnosti zbog novog kalendara sa članicama svoje posade koji će se prodavati u dobrotvorne svrhe.




Kalendar sa 12 stjuardesa Ryanaira trebalo bi da prikupi do 100.000 funti za poljsku dobrotvornu organizaciju TVN.

Međutim, prošlogodišnji kalendar je doveo kompaniju u negodnu situaciju nakon što je ASA (Agencija za standarde oglašavanja) dobila žalbe zbog seksualno sugestivne prirode fotografija.

Iako je Ryanair rekao da su se devojke dobrovoljno fotografisale, ASA je odlučila da zabrani oglašavanje kalendara jer „bez obzira na to što su žene pristale da se pojave u kalendaru, smatramo da bi reklama izazvala uvredu na seksističkoj osnovi ako bi se pojavila u novinama”.

Ryanair je preko svog projekta humanitarnih kalendara do sada prikupio 600.000 funti.

„Božanstvena posada Ryanaira se sa zadovoljstvom razgolitila još jednom u dobrotvorne svrhe a ove godine smo odabrali Fondaciju TVN iz Poljske koja bi od prikupljenog novca trebalo da kupi bolničku opremu za decu obolelu od cistične fibroze”, kazao je Stiven Meknamara iz avio-kompanije.

Kalendar za 2013. će biti u prodaji na Ryanair letovima, sajtu ryanair.com i u centrima TVN Fondacije širom Poljske po ceni od 10 EUR.

Нема коментара:

Постави коментар