субота, 13. октобар 2012.

Lufthansa
There is no better way to fly




Lufthansa je najveća avio kompanija u Nemačkoj i najveća u Evropi u smislu ukupnog broja prevezenih putnika. Ime kompanije potiče od Luft (nemačka reč za "vazduh"), i Hansa (po Hanseatic League, moćne srednjovekovne trgovinske grupe).


Avio kompanija je peta po veličini kompanija u svetu u po ukupnom broju prevezenih putnika, vrši usluge prevoza putnika na 18 domaćih destinacija i 183 međunarodne destinacije u 78 zemalja širom Afrike, Amerike, Azije i Evrope. Zajedno sa svojim partnerima Lufthansa prevozi putnike na oko 410 destinacija. Sa preko 722 aviona čini treću najveću putničku avio flotu na svetu.


 

Sedište avio kompanije Lufthansa je Kelnu, koja je i glavna operativna baza (Lufthansa avio centar (LAC)). Primarna saobraćajna čvorišta su u Frankfurtu (Aerodrom Frankfurt na Majni), a drugo čvorište na Minhenskom aerodromu. Većina zaposlenih pilota, zemaljskog osoblja i stjuardese su sa smešteni u Frankfurtu.


Lufthansa je jedan član od osnivača Star Ailiance, najveća alijansa na svetu, formirana 1997. godine. Lufthansa Grupa posluje više od 500 aviona i zapošljava 105,261 ljudi širom sveta u 146 država (31. decembar 2007). U 2010. godini, 77 miliona putnika letelo je sa Lufthansom (ne uključujući Germanvings, BMI, AUA i Brisel Airlines)

Нема коментара:

Постави коментар