понедељак, 29. април 2013.

Kako planirati let sa detetom?



Učinite let sa detetom prijatnijim


Poslednjih meseci brojne vesti ticale su se promene odnosa avio kompanija prema roditeljima. Prošle godine Malaysia Airlines i AirAisa zabranili su pristup deci pojedinim delovima aviona. Pa čak i kada plaćate za određene privilegije, one se ne odnose uvek i na decu. 
 


Šta možete da uradite kako bi putovanje sa decom predstavljalo zadovoljstvo a ne problem?
Mnoge avio kompanije smatraju da će ove promene učiniti srećnim znatno veći broj ljudi i da će njihov broj nadjačati one koji promenama nisu zadovoljni. 

Pogledajte kako možete da “unapredite” vaš let sa detetom i učinite i njemu i drugim putnicima let znatno prijatnijim:


Pokušajte da poklopite let sa njegovim dnevnim rasporedom

 
Deca se ponašaju znatno bolje kada ne uznemiravamo njihovu dnevnu rutinu. Zato je važno da planirate let oko ključnih elemenata njihovog dnevnog rasporeda kao što su vreme za ručak ili vreme za spavanje.


Birajte sedišta pored prozora ili prolaza

 
Dok će veliki broj stjuarta i stjuardesa gledati da pomogne porodicama koje žele da sede zajedno, biranje sedišta pored prolaza ili prozora povećaće vam šanse da će osoba u srednjem sedišti želeti da se menja sa vama.
 

Izaberite kompanija koja dozvoljava ranije ukrcavanje

 
Ranije ukrcavanje, pre ostalih putnika, omogućiće vam da se bez gužve smestite i vi i dete bez uznemiravanja ostalih putnika.
 

Dozvolite detetu da se izduva pre leta

 
Pokušajte da odvojite vreme da dete potroši svu svoju energiju pre leta. 


Budite spremni
 
Pored njegovog omiljenog mede i najdraže knjige ponesite i još neku novu igračku koju može koristiti tokom leta.To bi trebalo da spreči dosadu i da drži dete okupiranim, barem još neko vreme. U zavisnosti od godina, slagalice ili igrice mogu biti pravo rešenje.
 

Mislite o komforu deteta

 
Promena vazdušnog pritiska u ušima može predstavljati veliki problem za dete, a pojedinim slučajevima može biti i prilično bolan. Ukoliko dete počne da plače tokom poletanja ili sletanja, to je najčešći uzrok plača. Vidite da detetu date bočicu sa cuclom ili lizalicu čim počne da oseća promenu vazdušnog pritiska.


Izvor:b92.net