четвртак, 21. март 2013.

Koliko interne igra važnu ulogu na vašem odmoru?

Odmor i internet: Offline ili online?

Svaki drugi Britanac dok je na odmoru bar jednom dnevno proverava mejl, a u proseku sa sobom nosi bar pet gedžeta. Kada ste vi na odmoru, koliko internet igra važnu ulogu? 
 




U najnovijem britanskom istraživanju koje je sproveo sajt Sunshine.co.uk čak 49 posto ispitanika kazalo je da redovno proverava mejlove tokom odmora, bar jednom dnevno. Čak tri četvrtine tih “internet zavisnika” odmor je provodilo sa porodicom ili partnerom/kom.

Još zanimljiviji podatak je da 44 odsto ispitanika zapravo radi na svom odmoru. Kada su u pitanju profesije koja zahtevaju rad i tokom odmora, ističu se odnosi sa javnošću i marketing, kao i radu u medijima i trgovini, prenosi Dejli telegraf.

S obzirom na iznesene podatke ne čudi ni to da čak 86 odsto Britanaca pre nego rezerviše hotel proverava da li u sobama postoji bežični internet.

Još jedno slično istraživanje koje je nedavno sproveo “TravelSupermarket”, pokazalo je da prosečni britanski putnik sa sobom nosi pet aparata. Najčešće je to digitalni fotoaparat (88 posto), zatim smartfon (86%) i elektronski čitač za knjige (77%).

уторак, 5. март 2013.

Beogradski Aerodrom 7. na svetu

Beogradski aerodrom ''Nikola Tesla'' se našao na listi najboljih na svetu



U konkurenciji od svih svetskih aerodroma, naš aerodrom u Beogradu se našao na listi od deset najboljih na svetu. Sa osvojenim sedmim mestom aerodrom ''Nikola Tesla'' se pridružio najčuvenijim aerodromima: Čangi, Suvarnabumi, Inčeon i Shiphol.

Lista top 10 aerodroma je formirana isključivo na osnovu ocena koje su aerodromima davali putnici. Kao najbolji aerodrom na svetu proglašen je Suvarnabumi u Bangkoku koji je osvojio 4,61 poen, srebro je osvojio aerodrom Changi u Singapuru, a bronzu aerodrom u Hong Kongu. Najbolje rangirani evropski aerodrom je nemački aerodrom Keln/Bon, koji je zauzeo šesto mesto.

Istraživanje je objavio nemački časopis Bild, kao i jedan od najvećih svetskih online rezervacionih sistema – Edreams.com

Top 10 aerodroma na svetu
1.
Bangkok - Suvarnabhumi
4,61
2.
Singapore - Changi
4,60
3.
Hong Kong
4,57
4.
Tokio - Narita
4,55
5.
Seoul - Incheon
4,54
6.
Cologne / Bohn
4,52
7.
Belgrade - Nikola Tesla
4,51
8.
Stockholm - Arlanda
4,50
9.
Orlando International Airport
4,42
10.
Amsterdam - Schiphol
4,36